bodybuiding & fitness
bodybuiding & fitness

Uitgebalanceerd persoonlijk voedingsschema opstellen

90 reacties

 1. Fitnessjunk schreef:

  Beste Sander, klinkt als een wijs besluit ;) Probeer eerst minimaal 3 keer in de week te sporten, door de weeks geen alcohol drinken en alleen in het weekend snacks en dergelijke. Als dit een maand lukt, ben je al goed bezig! Radical veranderen van Lifestyle resulteert vaak in “falen”. Het is verstandig om je conditie geleidelijk op te bouwen. Laat maar weten of dit je lukt, dan gaan we een stapje verder. Oke?

 2. Sander schreef:

  Fitnessjunk vraagje, ben 33 jaar 189 lang 90kg,
  als beroep ben ik glazenwasser dus veel lopen en zwaar werk , daarbuiten sport ik al een hele tijd niet meer hou van lekker eten en bier drinken
  dus een buikje gekregen en wat hangtietjes, wel zie je zeker nog verder een goede vorm maar ik wil dus stoppen met drinken me voedingsschema voledig omgooien en 4 tot 5 keer p week gaan sporten hardlopen en fitness
  ik wil dat bierbuikje weghebben en al de shake voeding en creatine nemen die nodig zijn om weer een strakke buik en borstspieren te krijgen
  Nu vraag ik mezelf af aangezien ik verder een slank postuur heb wat de beste aanpak hiervoor is en een goed voedingsschema ? moet ik eerst die buik kwijt door bijvoorbeeld hard te gaan lopen? tegelijk fitness? ik ben er helemaal klaar voor dus je advies is zeker welkom gr Sander

 3. Fitnessjunk schreef:

  Hoi Lodt, ziet er al aardig uit. Normaal reageer ik niet echt op v-schema’s, want dan blijven we aan de gang ;)
  1) Brinta, whey, rozijnen (eventueel amandelen).
  2) Bruine rijst, kipfilet en groenten of rauwkost.
  3) Banaan/ontbijtkoek.
  4) Bruine rijst, eieren en groente of rauwkost
  5) Avond eten: Vlees b.v. kipfilet, biefstuk. aardappelen en groenten.
  -voor trainen: 2 schijven ananas, dextrose, creatine en bccaas.
  -na trainen: 2 schijven ananas, dextrose, creatine en bccaas.
  6) Brinta, whey (eventueel amandelen).

  Hoeveelheid kcal/macro’s mag je nog even uitrekenen. Zorg ervoor dat bij het avond eten, het aantal totaal aan kcal, meer gelijk is.

 4. Lodt schreef:

  Hallo,

  Ik heb een voedingsschema samengesteld, maar ik mis rond de 300 kcal om bij mijn dagelijkse doel te komen en zo niet weten wat te vervangen of toe te voegen zonder te veel/weinig te eten op een moment. En of ik dit iedere dag moet eten(met afwisseling voedsel natuurlijk) of alleen op trainingsdagen?

  Gegevens:
  Leeftijd: 17
  Lengte: 175cm
  Vet%: 12%
  Totale gewicht: 57,4KG
  VVM: 50,4KG
  Totaal aantal kcal voor perdag is 2729.

  Schema:
  1(ontbijt): Yoghurt met brinta en 30gr whey.
  2(10/11 uur): 3 snede bruinbrood een 10 gram kipfilet 2 met 10 gram pindakaas per snee.
  3(half 1): 3 snede bruinbrood, 2 snede met 10 gram kipfilet en 1 snede met 10 gram pindakaas
  4(3uur/ half 4): 30 gram massgainer in magere yoghurt(300gram) en 50gram cashew-noten.
  5(Avondeten): verschilt van 500/700 calorieën.
  6(tijdens training): 1 mixbeker creatine met water.
  7(na training): 300gram magere kwark met 30 gram whey.

  Een hele goede site!! heb er al veel bruikbare en duidelijke informatie vanaf, bedankt hiervoor!!!!!!!!!

  Mvg Lodt

 5. Glenn schreef:

  Beste Fitniss junkie’s

  Ben Glenn 29 jaar
  2 jaar geleden nog 130 kilo nu terug naar 96.7
  Voeding aangepast.. train nu 3 a 4x per weer
  Maar wil niet meer afvallen, ook blijft het lichaam vocht vast houden. Mijn vet% zit op 29% ongeveer en lengte is 181.
  Graag wil ik naar onder de 20% en wil me doel graag bereiken in juni.
  Hebben jullie enige tip or tricks.

  Voedingsschema is:
  Ontb kwark 500gr.
  Snack 3 eieren 2 wit 1 geel
  Lunch 250 gr kwark met ananas op eigen sap
  1 brood met kipfilet
  3 eireren 2 wit 1 geel
  S avonds maaltijd 600 kcal
  En 250 gram kwark.

  Help me me doel te halen met ds juiste tips

 6. Sven schreef:

  hey,

  Ik heb een vraag over welke voeding het beste bij mij past als ik wil aankomen. Mijn lengte is 1,90m en ik weeg 80 kilo. Ik fitness 3 dagen per week. Ik doe nu voor totaal een jaar kracht training alleen vindt ik het niet snel genoeg gaan. Mijn vetpercentage is niet veel ik ben zo goed als droog.

 7. Fitnessjunk schreef:

  Hoi Andy, vetverlies (waaronder buik->vet) bewerkstellig je door een negatief energiebalans te creëren. Bij een negatieve energiebalans is er sprake van een calorische deficiëntie ofwel een energietekort, waardoor je op den duur af zult vallen. Als je dat goed plant qua voeding en training, behoud je zoveel mogelijk spiermassa en verlies je vooral vetmassa. Ik adviseer je om een persoonlijk voedingsschema op te stellen. Groet

 8. andy schreef:

  hoi fj,
  ik train men buikspieren 3keer per week, afzonderlijk (smorgens) vh 4split training (savonds). weeg 70 en ben 1m 80, men vraag is; hoe kom ik van dat onder buik vet weg, zonder minder te eten en 1maal/week 45min. zwemmen?

 9. Fitnessjunk schreef:

  Hoi Sofie, dat ligt geheel aan je doel. :)

 10. Sofie schreef:

  Ha Fitnessjunk,

  Ik ben 1,65 lang, weeg 57 kilo met een vetpercentage van 17%. Prima dus! Ik doe echter graag krachttraining en wil alles er wel een beetje strakker uit laten zien. Wat voor een voedingspatroon raad je hierbij aan? Moet ik onder m’n calorie behoefte gaan zitten of juist erboven om geen spier afbreuk te veroorzaken? Ik vrees dat met meer eten mijn vetpercentage alleen maar omhoog zal gaan.
  Ben benieuwd wat jij aanraadt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.