Barbell front squat Fitness oefening

Barbell Front Squat
Barbell Front Squat
Type: Kracht
Primaire spiergroep: Quadriceps
Secundaire spiergroep: O.rug, gluteus, hams
Materiaal: Barbell
Weerstand: Duwen
Mechanica: Compound

Instructie fitness oefening: Barbell front squat

Zet je voeten op schouderbreedte. Omklem de halter met je duimen naar binnen en laat hem op de bovenste deel van de borst en de hoofden van de deltaspieren rusten:

  • Adem diep in en zorg voor druk in de borstkas, wat voorkomt dat het bovenlichaam naar voren zakt. Strek de rug iets, span de buikspieren aan en breng de dijbenen in horizontale positie;
  • Kom terug in uitgangspositie en adem uit.

Opmerkingen, tips en/of aandachtspunten barbell Front Squat

Om te voorkomen dat de halter naar voren glijdt, houd je de borst goed vooruit en de ellenbogen zo hoog mogelijk. Omdat de halter zich voor het lichaam bevindt, kan het bovenlichaam niet naar voren buigen. Hierdoor is je rug altijd goed recht. Je gebruikt bij deze oefening altijd lichtere gewichten dan bij de klassieke squat. Het is een oefening die veel wordt toegepast in de training van gewichtheffers, omdat de dijbeenspieren op dezelfde manier worden belast als bij het stoten en in het laatste deel van het trekken.

Front Squat: Een anatomische benadering

De nadruk bij deze oefening ligt op de quadriceps. In de complete oefening train je ook de bilspieren, ischiocrurale spieren, buik- en ruggengraatspieren.

Referenties

  • Krachttraining een anatomische benadering, Frederic Delavier & Michael Gundill.

verberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.