Trapezius oefeningen musculus trapezius

Trapezius oefeningenHier vind je een breed scala van verschillende soorten trapezius oefeningen. Variërend met behulp van machines, vrije gewichten tot gebruik van het eigen lichaamsgewicht. Dit zijn basisoefeningen om grote en een sterke trapezius te ontwikkelen. Je kunt iedere training andere trapezius oefening kiezen, voor de afwisseling en om gewenning te voorkomen. Ook kun je de trapezius, door gevarieerd te belasten, completer ontwikkelen.

Het overzicht van de trapezius oefeningen

Dumbbell Upright Row
Instructie: Standing Dumbbell Upright Row
Doelgerichte Spier: Trapezius
Type Materiaal: Dumbbell
Trap bar Shrug
Instructie: Dumbbel Shrug
Doelgerichte Spier: Trapezius
Type Materiaal: Dumbbell
Barbell Shrug
Instructie: Barbell Shrug
Doelgerichte Spier: Trapezius
Type Materiaal: Barbell
Smith Machine Shrug
Instructie: Smith Machine Shrug
Doelgerichte Spier: Trapezius
Type Materiaal: Machine
Barbell Shrug Behind The Back
Instructie: Barbell Shrug Behind The Back
Doelgerichte Spier: Trapezius
Type Materiaal: Barbell

Trapezius vanuit esthetisch perspectief

De trapezius aka monnikskapspier kent drie secties. De bovenste, hiermee haal je de schouders op. Esthetisch gezien verlenen ze een imposant gestalte die zelfs met kleding aan is waar te nemen. Een brede hals en imposante monnikskapspieren zijn ideaal om tegenstanders angst in te boezemen, maar dat terzijde. De onderste, werken tegengesteld aan de bovenste, want ze laten de armen zakken. Ze zijn dus antagonist aan de bovenste. Een zwakke onderste monnikskapspier geeft vaak blessures aan de deltaspier. Daarom is het van groter belang deze spier te ontwikkelen dan de bovenste.

Een EMG-geoptimaliseerde trapezius oefeningen schema

Er zijn velen manieren om de verschillende trapezius oefeningen te combineren om tot een goed compleet trapezius spier workout te komen. Het volgend fitness schema is een goed voorbeeld voor algehele ontwikkeling van indrukwekkende rugspieren, gebaseerd op EMG studie. Trapezius (de bovengedeelte van de rug) behoort namelijk logischerwijs in een goed rugschema thuis. Zie hier het rugspier schema gebaseerd op EMG studie.