Bilspier Oefeningen musculus gluteus maximus

Bilspier oefeningenHier vind je een breed scala van verschillende soorten bilspier oefeningen. Variërend met behulp van machines, vrije gewichten tot gebruik van het eigen lichaamsgewicht. Dit zijn basisoefeningen om een de bilspieren te ontwikkelen. Je kunt iedere bilspier training andere bilspier oefeningen kiezen, voor de afwisseling en om gewenning te voorkomen. Ook kun je de bilspieren, door gevarieerd te belasten, completer ontwikkelen.

Het overzicht van de bilspier oefeningen

Glute Kickback
Instructie: Glute Kickback
Doelgerichte Spier: Gluteus Maximus
Type Materiaal: Fitness Bank
Butt lift (bridge)
Instructie: Butt lift (bridge)
Doelgerichte Spier: Gluteus Maximus
Type Materiaal: Lichaam
Barbell glute bridge
Instructie: Barbell glute bridge
Doelgerichte Spier: Gluteus Maximus
Type Materiaal: Lange Halter
Flutter kicks
Instructie: Flutter kicks
Doelgerichte Spier: Gluteus Maximus
Type Materiaal: Fitness Bank
One-legged Cable Kickback
Instructie: One-legged Cable Kickback
Doelgerichte Spier: Gluteus Maximus
Type Materiaal: Kabel
Kneeling Squat
Instructie: Kneeling Squat
Doelgerichte Spier: Gluteus Maximus
Type Materiaal: Barbell

Bilspieren vanuit esthetisch perspectief

Op esthetisch vlak is de rol van de bilspieren uniek. Waar gespierde armen imponeren, trekken fraai billen de aandacht van het andere geslacht. Vrouwen zullen zich concentreren op de vorm hun billen, om ze mooi te welven maar ook om ze steviger te maken. Ook steeds meer mannen gaan het esthetische van hun bilspieren zien en streven naar steviger billen. Billen mogen niet alleen ronder worden, maar ook de definitie en contouren mogen verbeterd worden, vergelijkbaar met de doelen voor buikspieren. Onze bilspieren zijn de grootste spieren in het lichaam, waardoor de billen op nummer één staan op het gebied waar je op moet concentreren als je een sterker en slanker onderlichaam wilt.

Spieranatomie van de Bilspieren

De samenstelling van de bilspieren bestaat uit drie spieren: gluteus maximus, gluteus medius en gluteus minimus. De gluteus maximus is het grootste van de drie bilspieren en het meest opvallende van de drie. De medius en minimus zijn niet zo zichtbaar. Beiden bevinden zich rond de darmbeen, het grote benige deel van het bekken. De drie bilspieren maken het mogelijk, de dij naar de zijkant van het lichaam te bewegen en het naar achter waart heffen van de been. Sterke billen helpen bij de meeste explosieve, krachtige activiteiten, zoals hardlopen, gewichtheffen, basketbal en zelfs bij het wandelen.

Tips bij Bilspier oefeningen en de spier max stimuleren

De billen, bilspieren zijn een lastige spiergroep om te isoleren, maar het geheim achter het succes van het verkrijgen van mooie ronde billen in elke bil-specifieke oefening, is het leren knijpen van de bilspieren.Het is niet alleen de beweging van een oefening correct uitvoeren, maar je goed concentreren op je bilspieren tijdens de uitvoering. Dat geldt eigenlijk voor elk fitness oefening. Wees niet bang een mix van zowel zware als lichte gewichten te nemen met zowel hoge als lage herhalingen. Door deze combinatie zal je maat opbouwen, waardoor definitie en contouren lijvige omvang voorkomen. Voor de vrouwen onder ons, wees niet bang om complexe oefeningen in je training te gooien. Denk aan:

Deze oefeningen mogen gerust tot koningen van de oefeningen worden genoemd, als het gaat om stimulatie van de bilspieren.

Let op bij complexe bilspier oefeningen

Het is belangrijk dat je bij het doen van bilspier oefeningen, de beweging goed uitvoert. Doe je dat niet, haal je niet het maximale uit de training en zal je minder snel resultaat boeken. Om mooi gevormde billen te creëren, moet je de oefeningen technisch goed uitvoeren. Ook verklein je zo de kans op blessures. Het is niet makkelijk om slechte gewoontes af te leren. Het leren om bilspier oefeningen technisch goed uit te voeren, wordt dus wordt vanaf dag één sterk aanbevolen. En onthoudt het volgende: Techniek gaat altijd boven het aantal gewicht dat je “tilt”. Kun je door het gewicht een oefening niet meer correct uitvoeren, train je dus te zwaar.

Elke oefening die de bilspieren betreft (met inbegrip van cardio-en krachttraining), zal een grote bijdrage leveren aan het totaal verliezen aan lichaamsvet. Logisch, want het is de grootste spier van het menselijk lichaam. Het uitvoeren van bilspier oefeningen zal niet “direct” per se vet verbranden, maar zal uiteindelijk een grote bijdragen leveren aan, het totaal aan calorie verbranden. En dat is uiteindelijk hoe je ongewenst gewicht verliest.

2 reacties

  1. Eliza schreef:

    @Iana klep
    Thuis uitvoeren + voorbeeld schema van internet kost niks hoor, alleen wat inspanning en moeite

  2. lana klep schreef:

    hoe veel kost een trein schema voor de billen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.