Fitness schema killer compound

Samenvatting fitness programma
Hoofddoel: Spiermassa opbouwen
Trainingsniveau: Gevorderd
Type training: Split
Frequentie: 4 keer in de week

Als je spiermassa wilt aankomen, dan is dit programma een echte aanrader. Je zult hard moeten werken, maar resultaat zul je zeker boeken. De spiergroepen worden 1 keer in de week getraind, verdeeld over 4 dagen. Een perfect schema als je voldoende tijd hebt om te trainen. Kenmerkend voor een compound only, is (hoe kan het ook anders) dat er enkel samengestelde oefeningen in zitten verwerkt. Complexe compound oefeningen zijn basis oefeningen en zijn onmisbaar als het gaat om algemene kracht ontwikkeling en het verkrijgen van spiermassa.


Workout notes:

 • Vergeet niet om de training te beginnen met een goede warming-up, 5-10 min cardio.
 • Doe altijd een complete warmup set voordat je aan een spiergroep begint. Licht tot geen gewicht, 15-20 reps en één set beginnend met 50%/15reps start gewicht.
 • Er zijn een aantal super sets in het schema verwerkt. Doe ze niet te vaak en beginners kunnen het beter niet doen.
 • Gebruik in dit fitness programma, een 2-1-2 ‘rep timing’.
 • Wissel buikspier trainingen regelmatig af met schuine buikspier oefeningen
 • Veel succes! Zijn er vragen of opmerkingen? Laat dan een berichtje achter.
fitness schema killer compound
Maandag
BORST, TRICEPS
Oefening sets reps
Barbell Bench Press 4 12-10-8-6
Incline Dumbbell Bench Press 3 8-12
Dumbbell Flys 3 8-12
Dips 3 max
Triceps Pushdown 3 8-12
Dinsdag
QUADS, HAMSTRINGS, BUIK
Oefening sets reps
Full Barbell Squat 4 12-10-8-6
Stiff Leg Deadlift 4 12-10-8-6
Dumbbell Lunges 3 8 (elk been)
Lying Floor Leg Raise / Crunch 4 12
Toelichting Training: Bij Squats en deadlifts, verhoog je het gewicht op elke set. Crunch: Gebruik een gewicht, om eventueel de oefeningen zwaarder te maken.
Donderdag
RUG, BICEPS
Oefening sets reps
Pull up 4 12-10-8-6
Chin up 3 10
Bent Over Barbell Rows 4 12
Cable Row 4 10
Barbell Curl 3 8-12
Vrijdag
SCHOUDERS, TRAPEZIUS, BUIK
Oefening sets reps
Alternate Arm Seated Dumbbell Press 4 12-10-8-6
Military Press 4 12-10-8-6
Shrugs 3 8-12
Upright Rows 3 8-12
Bicycle Floor Crunch 3 15
Toelichting Training: Alternate Arm Seated Dumbbell Press: Dat zijn Shoulder DP, met de armen links/rechts dumbbells om en om omhoog drukken

44 Reacties

 1. Jasper zegt:

  Hallo,

  ik vroeg mij af hoeveel pauze je neemt tussen de series en oefeningen?? Lijkt mij nog al belangrijk maar kan het nergens vinden… (kan zijn dat ik het over het hoofd heb gezien..)

 2. domien zegt:

  sorry maar er staat bij note dat er super sets bij zitten maar dat staan niet aangeduid dus mijn vraag is waar zijn die GRTN

 3. Fitnessjunk zegt:

  Hoi Jimmy, doe de upper/ lower. En train niet meer dan 4 dagen in de week. Rust is belangrijk!

 4. Fitnessjunk zegt:

  Hoi raymond je kan inderdaad gewoon vervangen net andere oefeningen. Ik vind de barbell-lying-triceps-extension. En ja, de normale deadlift is een geweldig oefening!

 5. do zegt:

  Hi, misschien is de vraag al geweest, maar op welk % van je 1 rm moet je deze oefeningen doen? Ik zie ook dat de sets van 12 naar 8 gaan. Pak je dan dezelfde aantal kg, of verzwaar je juist? Gr

 6. Jimmy zegt:

  Hi Fitness junk, ik train nu al een maandje met die killer compound maar je adviseert me dus toch om die upper body / lower body schema te gebruiken om groter te worden?
  Als ik goed begrijp moet ik biceps op techniek trainen met laag gewicht met voeding en dan zullen ze met tijd groeien?
  Adviseer je me bij killer compound te blijven of over gaan naar upper body / lower body? Ik train normaliter 4/5x per week tijdens me pauze (1 uur).

  Laat mij even weten, wacht graag je reactie af en bedankt!

 7. Fitnessjunk zegt:

  Hallo Jim, wil je echt goed massa aankomen, train dan niet meer dan 4 dagen in de week! Voeding is uiteraard ook heel belangrijk, het belangrijkst.

 8. Fitnessjunk zegt:

  Hoi Jimmy, volg een upper body lower body schema. Je traint dan ook goed benen. Als je boven lichaam traint, begin dan met rug. Train rug gecontroleerd, focus op techniek en niet gewicht, anders gebruik je teveel synergist spieren, zoals biceps. Train je biceps zeker niet anders. Vaak lopen biceps achter omdat ze TE zwaar en te veel worden getraind, Twee biceps oefeningen zijn zat, zeker als je rug ook goed hebt getraind. Biceps groeien, als je ze met zorg worden getraind. Dus kwalitatief, goed isoleren en dat doe je door op vorm en techniek te letten.

 9. Raymond zegt:

  Heb een vraagje aangezien ik thuis train en alleen een squat rek heb met barbell en voldoende dumbelss maar dus geen cable heb kan ik dus niet de triceps pushdown en cable row niet doen.
  Kan ik deze gewoon vervangen door andere triceps en rug oefeneningen of wat raden jullie aan?
  Zie trouwens dat de normale deathlift er niet tussen staat is daar een reden voor vind het namelijk zelf een geweldige work out en wou hem graag in dit schema combineren.

 10. jim zegt:

  Is dit de beste spiermassa schema op de website?

  Ik train 4 tot max 5x per week en wil graag groter worden (met juiste voeding/rust etc).

  bedankt

 11. Jimmy zegt:

  Hi Fitnessjunk,

  Ik train momenteel op maandag/dinsdag/donderdag/zaterdag en soms ook op zondag. Ik ben al 3 maanden bezig met een spiermassa groei schema maar de vooruitgang is niet veel (borsten/triceps/rug wel gegroeid) maar biceps/benen niet.

  Hebben jullie een schema die voor mij goed zou zijn? Ik dacht aan de killer compound schema maar weet niet of dit verstandig is.

  Ik hoop graag van jullie te horen groeten jimmy

 12. Fitnessjunk zegt:

  Hallo Evers, HST training legt sterk de nadruk op super compensatie. Hier een link naar hypertrophy specific training. Vriendelijke groet

 13. Fitnessjunk zegt:

  Hallo Stefan, het is een compound only schema. Oefeningen specifiek voor de kuiten, zijn eigenlijk altijd isolatie oefeningen. Technisch gezien, is de biceps barbell curl ook een isolatie oefening. Waarom wordt hier uitgelegd. Door de hoeveelheid rugoefeningen, worden de biceps al flink aangesproken. Synergist (biceps) – agonist (o.a. lats, dus de rugspieren).

  Een synergist is een spier die samen met de agonist een beweging mogelijk maakt. Hierbij is de agonist verantwoordelijk voor de hoofdbeweging en de synergist verantwoordelijk voor het begeleiden van de hoofdbeweging, ook wel meewerkende spier genoemd.

  En inderdaad, duimen naar buiten (in supinatie stand), worden de biceps goed geactiveerd en hoe dichter de handen naar elkaar toe, hoe meer de biceps moeten werken.

  Het schema richt zich vooral op spiermassa… Maar ik begrijp je ”angst”. Doe anders 3x chin-ups.  1x pull-ups (handen in sup.stand) tot muscle failure. En voeg aan het schema 2 x +/- 12 reps (langzaam en gecontroleerd) de dumbbell hamer curl. Doordat je hand in neutrale positie verkeerd, ligt de nadruk op de M. Brachialis.

  Leuk weetje: De brachialis (opperarmspier) ligt onder de biceps en kan soms even dik worden als de biceps, maar dat gebeurt niet vaak.

 14. GJ Evers zegt:

  Beste Fitness Junk,

  Heb je of waar kan ik een programma vinden om gebruik te maken van de super compensatie? dus alle spiergroepen 2 x per week trainen

  Alvast dank voor je antwoord!

 15. stefan zegt:

  ik mis de kuiten op dinsdag, kan ik die er wel tussen zetten op de dinsdag? en ik kan geen dips doen, ik sport in sportschooltje aan boord van schip. heb je een alternatief voor deze oefening?
  ik zie dat ik niet alle oefeningen kan doen dus ik zal een alternatief zoeken die ik wel kan doen hier.
  ik zie ook maar 1 oefening voor de biceps, wel als je pull ups doet met duimen naar buiten is dat ook voor de biceps is het wel genoeg voor de biceps? of is juist teveel oefeningen juist slecht voor de groei?
  thanks!

 16. Fitnessjunk zegt:

  Hallo Mo, tijdens het deadliften wordt niet alleen de Erector spinae, maar ook de Gluteus, B. femoris en Quadriceps flink aangesproken. 5.3.1 herhalingen, neem ik aan? Het volume (per spiergroep p.d.) ligt vrij hoog in dit schema. Echt heel verstandig is het dan niet of wees selectief in de oefeningen die je kiest. Groetjes

 17. mohamed zegt:

  Had een vraag over je killer compound oefening. Ik volg je schema al 2 jaren (met succes).

  Alleen ik vind dat er een.kleine aanpassing.moet.komen.

  Ik pak.bijvoorbeeld rug op vrijdag in plaats van donderdag. En ik pak de deadlifts wanneer ik mijn rug pak!

  daarnaast gebruik ik bij compound oefeningen, de 5 3 1 methode.

  Groeten!

 18. Fitnessjunk zegt:

  Hoi Erwin, je groeit in rust ;). Dan zou ik voor een upperbody lowerbody schema gaan…

 19. Erwin zegt:

  Hallo, ik wil zo snel mogelijk groeien. Kan ik 2 dagen trainen 1 dag eust en weer 2 dagen trainen? Gr Erwin

 20. Mars zegt:

  Ik ben nu 2 maanden bezig met dit superschema, maar nog niet veel spiergroei ontwikkeld. Mogelijk door veel groepsles activiteiten gepaard met dit schema(verplichte arbeid). Hoe kan ik beter resultaat boeken?

 21. Sonny zegt:

  Hallo,

  Is dit ook een prima schema voor in de cut? Ik doe nu voor 8 weken upperbody/lower body schema. Is het aan te raden om erna dit schema te doen? sinds gisteren cut begonnen.

 22. Luuk zegt:

  Hey,

  Ik wil dit schema gaan doen, alleen heb ik 3x per week intensief voetbal trainen en op zaterdag zware wedstrijden.. Is het niet verstandig dat ik benen schrap uit het schema? Dus MA: buik-borst-tri. WO: buik-rug-bi. VR: buik-schouders-(?).
  (buik is kleine warming up steeds en vind buik belangrijk, aangezien ik geen gespierde buik heb haha)

  Alvast bedankt, mailen mag

  Met vriendelijke groet,

  Luuk

 23. Fitnessjunk zegt:

  Kennith, afhankelijk van wat je doel is. Groeten

 24. Kenneth zegt:

  Hallo ik ben nu bezig killer compound programma.
  Welk programma kan ik het best volgen na dit?

  Alvast bedankt

 25. Fitnessjunk zegt:

  Hoi Niels, nee zeker niet. Wil je weten welke chin ups pull ups varianten het meest effectief zijn? Vast wel :) Kijk dan eens bij methodieken/training! Effectieve rug oefeningen, gebaseerd op EMG-studie. Succes

 26. niels zegt:

  De chin ups en de widw grip pullups zijn het zelfde?

 27. Fitnessjunk zegt:

  Hallo James, donderdag zou wel kunnen, als de voetbal training niet te intensief is. Maar het beste zou zijn, minimaal twee dagen rust na been (of welke spiergroep dan ook) training. Groet

 28. James zegt:

  Beste Fitnessjunk, ik wil met dit schema gaan beginnen wanneer ik mijn andere 2 schema’s afgemaakt heb(daar gaat nog wel 3 maanden overheen). Maar ik train 2 x in de week met voetbal en zaterdag moet ik voetballen. Is het dan handig voor mij om mijn benen op donderdag te doen, terwijl ik op donderdag ook moet trainen voor voetbal? Ik stel de vraag omdat ik denk dat als ik dan vrijdag last heb, het zaterdag minder is tijdens het voetballen .. Alvast bedankt.

 29. Fitnessjunk zegt:

  Hoi Rik, je zou eventueel rug op dinsdag kunnen doen en dan donderdag benen. Vriendelijke groet.

 30. Rik zegt:

  Hoi, even een vraag. Hoe zou de indeling worden als je benen op donderdag zou willen doen? Dit in verband met andere sporten.

  Alvast bedankt

 31. Fitnessjunk zegt:

  Hoi Raymond, dat wordt lastig. Trial and error, kiezen of delen…

 32. Raymond zegt:

  Ik ad een vraagje aangezien ik zowiezo 2 dagen in de week doe zwemmen op maandag en donderdag een uur tot 1.5 uur.
  Nu wil ik hierbij ook wat massa training gaan doen.
  Maar vind het moeilijk om een geschikt trainingsschema te vinden waarbij ik toch mijn rust kan pakken aangezien je met zwemmen meerdere spiergropen traint weet ik niet hoe ik dit in moet delen.
  Misschien dat jullie me hierbij kunnen helpen?

  grt raymond

 33. Fitnessjunk zegt:

  Hallo Mohammed, … Steeds zwaarder kan, maar dan moet de laaste set wel tot muscle failure. Dus tot spierfalen.

 34. mohamed el fezazi zegt:

  Belangrijke vraag:

  Gewicht per set toenemen?

 35. Fitnessjunk zegt:

  Beste Ercan, 12kg in 4 maanden (spiermassa??) is wel heeeel erg veel. Nou, ga zo door zou ik zeggen…

 36. Ercan zegt:

  Hallo,

  Ik ben namelijk al namelijk 4 maanden bezig met fitness en ben van 70 kg naar 82 kg bijgekomen met voedingsschema en weight gainers etc.. Nu wil ik nog ongeveer 10 kg bij komen zodat ik kan beginnen met cutten, Ik zelf train altijd 1 spiergroep per dag (5x in de week) Maar deze schema lijkt me redelijk ook goed, zou u mij aanraden om deze te doen of gewoon waar ik mee bezig was ?

  Grt

 37. Fitnessjunk zegt:

  Dan doe je het op zaterdag :)

 38. appie zegt:

  Hallo,

  Mijn complimenten voor de professionele informatie!

  Ik wilde vragen welke dag ik voor vrijdag kan inruilen omdat bij mij de vrijdag onmogelijk is?

 39. Fitnessjunk zegt:

  Roy wat is je lengte, gewicht en vetpercentage? Afhankelijk van je “stats”, zou je een keuze moeten maken.

 40. roy zegt:

  Oke top, dan zal ik het cutten nog maar even uitstellen tot volgend jaar en eerst verder gaan met spiermassa opbouwen. Bedankt voor je snelle en nuttige reactie!

 41. Fitnessjunk zegt:

  Beste Roy, voor borst twee compound oefeningen maal 4 sets zijn in totaal 8 sets. Dit is meer dan voldoende. Je traint de gehele borstpartij met de nadruk op midden en boven. Mocht je aandacht willen besteden aan de onderkant van de borst zou je dips kunnen vervangen voor chestdips. Het is een schema voor spiermassa vandaar dat isolatieoefeningen overbodig zijn. Je zult anders teveel sets voor een bepaalde spiergroep doen.
  Als je gaat cutten dan raad ik je een ander schema aan zoals een vierdaagse split. Na deze training zou dertig minuten cardio voldoende zijn. Cutten en spiermassa aanmaken kan niet tegelijkertijd je zal dus een keuze moeten maken. Bedenk wel dat voeding bij cutten een grote rol speelt. Een schema dient dan slechts als spierbehoud.

 42. roy zegt:

  Ik zie dit schema staan en ik kan niet wachten om het morgen te beginnen het uit te testen. Alleen heb ik een paar vraagjes:

  1. Ik zie bij borst maar 2 oefeningen staan, is dit genoeg om echt vooruitgang te boeken omdat die andere triceps oefeningen ook compound oefeningen zijn, of valt het aan te raden om nog een extra oefening te doen als je toch de tijd ervoor hebt? En wordt hier echt de gehele borst mee getraind of vooral de onderkant/midden?

  2. Daarbij wil ik wellicht komende week, maar misschien later pas, beginnen met cutten. Ik heb je gids daarover gelezen en ik vroeg me af of ik dit schema met elke keer bij het trainen nog een 3kwartier cardio erna zou kunnen combineren en of dat niet de toename van mn spiermassa zou belemmeren?

  Gr. Roy

 43. FitnessJ-Team zegt:

  Staat er geen? Ik zal er spoedig een maken. Nu zal ik even snel een opzetje naar je email adres sturen!

 44. Dennis zegt:

  Ik heb nu 6 weken het full body programma van jullie gebruikt en heb gemerkt dat ik goede vooruitgang heb geboekt. Heb gemerkt dat ik veel baat heb bij de compound oefeningen. Ik wil nu weer een split schema gaan volgen en dan het liefst een compound schema. Ik zie hier een 4-daags compound schema staan. Is er ook een 3-daags compound schema? Door tijdgebrek is 3 dagen het maximum dat ik kan trainen namelijk. Alvast bedankt

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.