Voedingsanalyse calculator

Voedsel bestaat uit een mix van voedingscomponenten, die in grote of kleine hoeveelheden voorkomen. Macronutriënten zijn voedingsstoffen, die in grote hoeveelheden voorkomen. De macronutriënten worden ingedeeld in drie groepen:

  • Koolhydraten
  • Vetten
  • Eiwitten

Naast deze drie groepen van voedingsstoffen, bevatten levensmiddelen ook nog veel water. Eiwitten, vetten en koolhydraten dienen alle in de voeding aanwezig te zijn, en bij voorkeur in een bepaalde verhouding. Deze verhouding steekt niet uiterst nauwkeurig, maar op langere termijn is het beter dat de balans een zekere stabiliteit kent. Een probleem hierbij is dat het inzicht in een juiste voedingsbalans van de macrovoedingsstoffen bij de voedingsdeskundigen nogal verschilt. Met name ten aanzien van de hoeveelheid eiwit die benodigd zou zijn, lopen de meningen nogal uiteen.

De voedingsanalyse calculator berekent de verhouding macronutriënten ratio in een product. De verhouding van de voedingsstoffen wordt weergeven als percentages. Vul de gegevens van het etiket in en klik op “berekenen”.

Product analyse
Eiwit gram
Koolhydraat gram
Vet gram
Eiwitten Koolhydraten Vetten
     

Op deze site is nog een zeer handige calculator te vinden. De calculator berekent nauwkeurig de gewenste verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten in grammen van het opgegeven totaal aan kilocalorieën. Het berekent macronutriënten ratio in grammen

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.