bodybuiding & fitness
bodybuiding & fitness

Hartslagzones berekenen: Intensiteit cardio afstemmen op doel

9 reacties

 1. Ik snap de formule stap “(+5 Zone -5)” niet. Kan dit misschien beter uitgelegd worden?
  En de karvonen gemiddeld met 10% minder moet (voor recreanten). Hoe bepaal ik of ik geen “recreant” ben voor deze formule?

  b.v.d.

  met sportieve groet,

  Roel

 2. Robbie schreef:

  Hoi, tijdens het lopen zit ik aan een hartslag van 160. Leeftijd 28j. Nog maar net gestart met sporten (8j geen sport gedaan). In deze 160 heb ik geen uitputting, duurtijd lopen 30min. Is deze zone te hoog voor mij? Aan welke hartslag moet ik lopen voor vetverbranding?
  Groetjes

 3. Cindy schreef:

  Hoi Fitnessjunk, mijn hartslag zit tijdens cardio-oefeningen vaak tussen de 170-180 (ben 20 jaar), dus zit ik in de uitputtingszone. Betekent dit dat ik de lat te hoog leg? Ik ervaar met die hartslag geen extreme vermoeidheid en wordt niet na een kwartier knalrood. Betekent het dat mijn conditie slecht is? Gaat de hartslag om laag als ik de oefening voor langere tijd doe?
  Alvast bedankt

 4. Fitnessjunk schreef:

  Hoi Maaike, gemiddeld -> Ik zou zeggen vetverbrandingszone. Groetjes

 5. Maaike schreef:

  Hoi fitness junk,

  Na 40 min hardlopen geeft mijn fithorloge aan dat mijn gemiddelde hartslag 96 bpm was en de maximale hartslag 135 bpm was. Welke van deze 2 gegevens gebruik ik om te berekenen in welke zone ik zat? Met andere woorden: zat ik in de vetverbrandingszone (96bpm) of in de aerobe zone (135bpm). Ik ben 21 jaar.

  Groetjes, Maaike

 6. Fitnessjunk schreef:

  Hallo Mart, wij kunnen en mogen geen medische adviezen geven. Hopelijk begrip daarvoor. Vriendelijke groet

 7. mart matheij schreef:

  vaak heb ik tijdens het hardlopen een hartslag die op loopt tot 175 en zelfs daar boven nou vraag ik me wel af of dit kwaad kan ?Ik ben nog net 61 jaar en heb een goede conditie maar wil dit ook graag zo houden. hopende op een positief antwoord bvd mart

 8. Fitnessjunk schreef:

  Hoi Robin, ik zal eens kijken of ik een calculator op de site kan gooien…

 9. Robin schreef:

  Hey Fitnessjunk, hoe kan ik zelfstandig mijn VO2max berekenen? Om mijn conditie te meten en dit zou ik dan per maand opnieuw doen. Alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.