bodybuiding & fitness
bodybuiding & fitness

Het effect van deload op kracht en spierontwikkeling

4 reacties

 1. Marco schreef:

  Hi FJ,
  De link die je plaatste maakte het gesprek met de huisarts wel beter.
  De conclusie van de huisarts is mogelijk een golfarm en irritatie van de pezen. Niet direct aanleiding om een ingreep uit te voeren. Wel advies om een fysio te raadplegen. Is niet medisch bewezen dat behandeling de klacht wegneemt. Eerder voor rek en strek oefeningen.

  Mijn vraag is dan toch wat ik wel en in welke mate kan blijven doen. Ik moet toegeven dat ik meer heb gedaan dan het HTS schema voorschrijft.

  Kan leeftijd meespelen? Ik ben 46.

  Ik hoor graag van je.
  Groet Marco

 2. Marco schreef:

  Hi FJ,
  Top dat je mee wilt denken! Ik snap dat je geen medisch advies kunt geven. De link die je plaatste gaf wel een indicatie.
  Ik kom er bij je op terug zodra ik meer weet.

 3. Fitnessjunk schreef:

  Hallo Marco, aanhoudende pijn is niet goed. Zoals jij het omschrijft klinkt het niet als spierpijn maar een blessure. Wij kunnen/mogen geen medisch advies geven. Ik raad je aan om naar de huisarts te gaan en daar niet mee te wachten. Trainen is nu onverstandig. Als het een blessure betreft, kun je het verergeren met alle gevolgen van dien. Laat het weten, dan stellen we samen een programma op met oefeningen die je nog wel mag/kunt doen. distaal biceps letsel

 4. Marco schreef:

  Hi FJ,
  Ik heb net een ruime de-load week er op zitten (10 dagen). Geen training, alleen rust. De reden is te veel spierpijn in de onderarmen en de overgang tussen onderarmspieren en biceps. De pijn is ontstaan met de pull-Ups. Daar ben ik mee gestopt. Ik ben bang dat deze spieren het te zwaar te verduren hebben gehad. Ik train al enige tijd jouw HTS schema. We hebben het hier in die rubriek over gehad.
  Na de deload periode ben ik weer rustig begonnen. De pijn blijft helaas.
  Heb jij misschien tips hoe ik hier mee om moet gaan. Ik zou het vreselijk vinden als ik lange tijd moet stoppen. Ik weet het even niet. Kun jij me helpen met wat tips?

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Groet Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.