Menu bodybuilding

Bodybuilding is een vorm van lichaamsmodificatie, door middel van fysieke inspanningen en een uitgebalanceerd voedingspatroon wat uiteindelijk zorgt voor spier hypertrofie. Een vorm van krachttraining de spieren tracht te ontwikkelen om het lichaam tot in perfectie te verfraaien. Een persoon die zich bezig houdt met deze ‘sport’, wordt aangeduid als bodybuilder. Enkele bekende bodybuilders zijn onder andere Charles Atlas, Steve Reeves, Reg Park, Arnold Schwarzenegger en Lou Ferrigno en uiteraard Berry de Mey. Op deze pagina vind je artikelen die gerelateerd zijn aan Bodybuilding-fitness.

Alcohol SpierontwikkelingBODYBUILDING EN HET EFFECT VAN ALCOHOL OP LICHAAMSBOUW EN PRESTATIES

In de moderne wereld is het niet meer dan normaal om met regelmaat het glas te heffen. Thuis na werk, in het weekend met vrienden en/of na een wedstrijd wordt in sociaal verband gedronken. Het standpunt dat alcohol de sportprestatie verbeterd is nooit bewezen, maar dat het de prestaties negatief beïnvloed daarin tegen wel.

Spiermassa OpbouwenDe verschillende lichaamstypes ecto, meso en endomorf

De prestaties en het succes van een atleet of bodybuilder komt voort uit een combinatie van atletisch vermogen en lichaamsbouw. Lichaamsbouw bestaat uit drie componenten: vorm, grootte en samenstelling.

Spiermassa Opbouwende ideale lichaamsproporties van een bodybuilder

Een verbluffend fysiek wordt gekenmerkt door symmetrie en proportie, waarbij duidelijk evenwicht is tussen beide zijden van het lichaam.

natural bodybuildingNatural Bodybuilding

Het mag duidelijk zijn, dat het uiteindelijke doel van een serieuze fitnessjunk, natural bodybuilding is. Wanneer spreek je over naturel? Wat zijn de kwalificaties?

spier hypertrophySpierhypertrofie, dat is wat je wilt

Spierhypertrofie treedt op als reactie op krachttraining waardoor de spieren gaan groeien. Afhankelijk van welk type training er wordt gedaan, kan de spieromvang toenemen …