bodybuiding & fitness
bodybuiding & fitness

Krachttraining als een succesvol afvalprogramma

9 reacties

 1. Mirjam schreef:

  Hoi Ik sport 3 xper week
  1xcrosfitt
  2x krachttraining
  Ik woog 67 nu 77 kilo en zie geen verrandering qua lichaam.
  Voel natuurlijk wel dat ik een stuk meer kracht heb maar dat is het enige
  Wat gaat er mis

 2. Lianne schreef:

  Hi!

  Wat een handige site dit.

  Ik ben Lianne en ik volg nu een eiwitrijk voedingspatroon waarbij ik ongeveer rond de 2000 kcal per dag binnen krijg. Bestaande uit (ongeveer) 150 koolhydraten, 70 vet en 200 eiwit. Volgens de berekening via jullie site is mijn BMR 1486 en mijn totale caloriebehoefte per dag is 2303 per dag. Ik train hierbij 5 dagen in de week wat voornamelijk krachttraining is. (elke dag een andere spiergroep). Ik weeg 66 kilo en ben 170 cm lang. Mijn doel is om een strakker lijf te krijgen. Ik dans op professioneel niveau en heb daardoor aardig wat beenspieren maar mijn buik wil nooit zo goed afvallen. Ben ik met 2000 kcal per dag wel goed bezig? Of moet ik meer cutten om af te vallen? Er staat namelijk op jullie site dat je 10-20% van je dagelijkse energiebehoefte moet schrappen om te kunnen afvallen. Maar is dit van je totale energiebehoefte? (voor mij dus 2303) of van je BMR (voor mij 1486)? Ik wil mijn spiermassa graag behouden en zelfs aansterken. Maar ondertussen ook wat vet verliezen.

  Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen hiermee!

  Groetjes Lianne

 3. Fitnessjunk schreef:

  Beste yannick, laten we even wat dingtjes ophelderen. We laten shakes en extra inname even buiten beschouwing. Ik zal je wat tips geven (zonder deze uitgebreid wetenschappelijk te onderbouwen). Het is belangrijk om te weten wat je energiebehoefte is, om een uitgebalanceerd persoonlijk voedingsschema te kunnen maken. Een deel van het totaal aan benodigde calorie inname, moet uit eiwitten bestaan. Hoeveel, is persoonsgebonden (energiebehoefte/metabolisme). Eiwitten en de rest van je macronutriënten (koolhydraten en vetten), oftewel je maaltijden, kun je het best verspreiden over de gehele dag. Als je een maaltijd wilt vervangen door een shake, kan dat. In principe zou je dan ook nog wat vetten en koolhydraten moeten toevoegen…

  Doorgaans wordt er in verhouding wat meer eiwitten en vetten tegen koolhydraten geconsumeerd, wanneer men gaat droogtrainen. Dergelijke dieet strategieën werken enkel als deze persoonlijk zijn uitgebalanceerd en men aardig wat kennis beheerst over energieverbruik/metabolisme. Als beginner is er een gouden regel. Ga 200 tot 500 kilocalorie onder je voedingsbehoefte zitten en maak je later pas druk over de “perfecte” macronutriënten verhouding. Doe kennis op…

 4. Heidi schreef:

  Hoi, sinds 4 januari ben ik gestart met op m’n voeding te letten en ben ik terug gaan sporten, één keer per week fitness (45 minuten krachtoefeningen, 45 minuten cardio), één keer per week badminton (1.5 uur).

  Ik ben begonnen aan 77.8kg, met een (volgens mijn waarschijnlijk niet-correcte “slimme” weegschaal) een vetpercentage van 37.8% en een spierpercentage van 29.2%. De eerste acht weken heb ik me aan een kcal-intake van 1350 à 1400 gehouden, nu sinds twee weken verhoogd naar 1550 kcal per dag.

  Mijn gewicht staat nu op 67.2 met een vetpercentage van 31.4% en een spierpercentage van 31.9% (opnieuw: ik weet dat dit hoogstwaarschijnlijk niet correct gemeten is, maar als dat ding telkens op dezelfde manier fout meet, geeft het toch een indicatie). Lichaamsvocht is ook gestegen van 46.3% naar 50.4%; ik drink nu wel braafjes m’n 2 liter water per dag.

  Zijn er tips die je kan geven om tot aan mijn streefgewicht van 62kg te raken? Ter info: ik ben een vrouw van 34, 1.65m. Meer tijd in sporten investeren wordt moeilijk omwille van kinderen en huishouden. Helaas zit ik op het werk 8 uur per dag op m’n bureaustoel, met uizondering van de wandelingetjes naar de printer…

  Alvast bedankt voor je reactie. Mvg, Heidi

 5. Yannick schreef:

  Hallo,

  Wanneer je graag wil afvallen (vet verbranden) moet je dan in het dieet extra proteine opnemen?
  Of kan je bijvoorbeeld als ontbijt een proteine-shake voorzien?

  Indien dit nodig is, wanneer kan je dan best deze shake nuttigen en hoeveel shakes moet je dan drinken?
  Ik wil graag een combinatie training doen van cardio en kracht.

  Alvast bedankt

  Vriendelijke groeten,
  Yannick

 6. Fitnessjunk schreef:

  Hallo Jo, ik gebruik nooit een elektrische vet meter. Persoonlijk ben ik van mening dat de huidplooi meting de beste manier is. Tip: Weeg altijd in de ochtend na het opstaan op een nuchtere maag.

 7. Jo schreef:

  Hoi, Ik heb een vraag over ziek zijn en de vet/spiermetingen. Ik hou sinds twee weken elke dag mijn voortgang bij en het ging rustig de goeie kant op, (gister 19,6 % vet en 33,7 % spier, ik meet met de omron) nu ben ik twee dagen ziek (griep) en vandaag geeft de meting ineens aan 21,9 % vet en 31,4% spier (twee keer gemeten) als ik dat uitkering met gewicht (-o,7) erbij kom ik op een verschil van een kilo extra vet en een spierverlies van 1,4 kilo. Kun je uitleggen hoe dit komt en hoe ik moet voorkomen dat ik straks helemaal opnieuw moet beginnen? alvast bedankt! groetjes

 8. Fitnessjunk schreef:

  Hoi Denise, welkom op de site. Kijk even bij programma’s, staat er vast een tussen (elk schema heeft een specifiek doel). Ik weet niet wat je vetpercentage is, maar mocht deze TE hoog zijn eerst droogtrainen. Kijk anders eerst even op de site rond. Al je vragen worden beantwoord door middel van artikelen, mocht je over een bepaald onderwerp nog vragen hebben, kun je die daar het beste stellen. Groeten

 9. Denise schreef:

  Hoi,

  Ik ben sinds een paar weken dagelijks thuis aan het trainen. Ik gebruik geen gewichten,maar doe vele verschillende oefeningen.

  Mijn doel is een strak(ker) gespierd lichaam. Nou is mijn vraag hoe ik het best een schema kan maken en met welke oefeningen? Ik denk dat ik eerst moet droog trainen en daarna aan spiermassa werken?

  Ik heb altijd wel wat spiermassa gehad door het paardrijden… En hoe kan moet ik eten voor het beste resultaat?

  Gr Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.