Calorieverbruik berekenen

Wat je per dag aan calorieën verbruikt is van verschillende factoren afhankelijk. Zo is je leeftijd, geslacht en de lichamelijke activiteiten die je onderneemt belangrijk bij een goede calorieverbruik berekening.

De totale calorieverbranding per dag bestaat uit de ruststofwisseling (of basaal M R = BMR) plus de energie die nodig is voor je dagelijkse bezigheden en activiteiten. Ook voor je dagelijks bezigheden verbruik je energie en om daar het calorieverbruik voor te berekenen, kun je gebruik maken van de BMR calculator.

Kilocalorieën (energie) verbruik

Om te weten te komen hoeveel energie en dus calorieën je verbruikt tijdens het sporten of bewegen kun je je calorieverbruik berekenen. Dat noemt men ook wel “sport toeslag”. Je calorieverbruik berekenen is ideaal als je wilt afvallen of om op gewicht te blijven. Als je voor jezelf je calorieën verbruik en calorieopname bijhoudt en gaat berekenen creëer je een perfecte balans tussen eten, bewegen en dus je energie huishouding. Het is dus erg belangrijk om je calorieverbruik te berekenen als je wilt afvallen. Sport en beweging is niet voldoende. De grootste struikelblok situeert zich bij de calorie inname. Meer eten dan nodig resulteert nog steeds in overgewicht. Sporten is goed voor de gezondheid. Echter, als je met sporten de overtollige kilo’s wilt bestrijden, dan moet je goed weten wat en hoe vaak je mag eten.

Met onderstaand calculator, kun je het aantal calorieën berekenen dat je verbruikt tijdens oefeningen, sporten of gewoon fietsen etc. Vul je gewicht in kilogrammen in en selecteer activiteit, de intensiteit en de duur van de activiteit in minuten. Druk vervolgens op “Bereken” en voila, je ziet direct hoeveel calorieën (kcal) je hebt verbruikt.

Bereken hier het calorie verbruik voor bekende activiteiten

Calorieverbruik Calculator
Gewicht:
Activiteit:
Intensiteit:
Duur in minuten:
Aantal verbrande kcal:

De calorieverbuik berekening is slechts een indicatie en moet niet gezien worden als weergave en dit kan dus per persoon verschillen. Om dit soort uitgebreide, gedetailleerde en individuele informatie en berekeningen te krijgen kunt u beter contact opnemen met deskundige en/of huisarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.