Fitness schema triceps

Samenvatting fitness programma
Hoofddoel: Spiermassa opbouwen
Trainingsniveau: Gevorderd
Type training: Split
Frequentie: Naar Keuze

Fitness Schema Triceps EMG-GEOPTIMALISEERD

Er zijn velen manieren om de verschillende triceps fitness oefeningen te combineren om tot een goed compleet triceps spieren workout te komen. Het volgend fitness schema is een goed voorbeeld om volle en gedetailleerde triceps koppen te ontwikkelen, gebaseerd op EMG studie. Het fitness programma ziet er wellicht anders uit dan dat je had verwacht, zoals het toevoegen van een niet zo’n bekende ‘…..’ triceps oefening.

Het schema is een “wetenschappelijk” in elkaar gezet triceps trainingsprogramma. Je zou kunnen zeggen een objectief triceps spieren fitness schema, waarbij persoonlijke voorkeuren uitgelaten. Hier een link naar een artikel over EMG studie, die triceps fitness schema uitgebreid onderbouwd en beargumenteert.

Let wel, de gehele oppervlakte van de schouders (Musculus Triceps) bestaat grofweg uit drie delen, namelijk de lange kop (caput longum) en twee korte koppen (de (caput mediale en caput laterale). Uiteraard worden al deze spieren in het volgend fitness schema aangepakt. Hierdoor worden de triceps niet alleen krachtig, maar draagt ook bij ten aanzien van gelijk matige ontwikkeling van de drie koppen, waarmee je de felbegeerde “hoefijzers” creëert.

WORKOUT NOTES:

  • SZ-bar triceps extensions – Wissel liggend en zittend regelmatig met elkaar af (6-10 herhalingen)
  • Cable Push Downs – Maak gebruik van een rechte of gebogen stang (8-12 herhalingen)
  • Bench Dips – Ga elke set door tot spier falen

Er wordt in het schema een gemiddelde volume (dwz reps/sets) aanbevolen. De optimale volume (reps, sets, frequentie) kan naar persoonlijke voorkeur worden gewijzigd, dit omdat het bij iedereen iets verschilt wat voor hem/haar het beste werkt, tevens kan na verloop van tijd het trainingsdoel veranderen.

Fitness Schema Triceps
EMG studie geoptimliseerde triceps training
TRICEPS BRACHII (CAPUT LONGUM, MEDIALE, LATERALE)
Oefening sets reps
SZ-bar Triceps Extensions 3 5-10
Cable Push Downs 3 10-12
Incline Dumbbell Kickback* 3 12-15
Toelichting: * let op, linkt door naar de “gewone” kickback.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.