High Intensity Interval Training

47 reacties

 1. Fitnessjunk schreef:

  Als je een lange tijd niet meer hebt gesport, ben je een beginner :)

 2. cirkel schreef:

  Vraagje: is er een manier om erachter te komen wanneer je geen beginnende sporter meer bent zodat je met hiit kan gaan beginnen? Ik zou dit graag gaan doen maar heb al lange tijd niet meer gesport…

 3. Emiel schreef:

  Beste fitnesjunk.
  Ik doe sinds 2 maand Krav Maga, mega zware sport met veel drills. Ik wil graag een beesten conditie krijgen en denk dat dit een goeie voor mij is. m’n doel is zolang mogelijk door te kunnen vechten, conditioneel gezien. denk je dat ik hier dan iets aan heb of raad je iets anders aan?
  mvg, Emiel

 4. Fitnessjunk schreef:

  Hoi Anne, dat je zwaarder bent gaan wegen kan ook iets positief zijn! Misschien ben je wat spier aangekomen en dan weeg je wat zwaarder. Daarom is het belangrijk je lichaamsvetpercentage te meten. En een strakkere buik krijg je vooral door een laagvetpercentage. Je voeding moet in orde zijn…

 5. Anne schreef:

  Hallo,

  Ik sport nu een half jaar bij de sportschool maar zie geen vooruitgang, ik ben zelfs aangekomen.
  Mijn doel om te gaan sporten was om af te vallen en vooral om een strakkere buik te krijgen.
  Is HIIT geschikt voor mij en kan ik dit nog met andere trainingen combineren om mijn doel te bereiken?

  Groetjes!

 6. Giedo schreef:

  Ik vind het heerlijk. Ik heb er een beter gevoel over dan de op gemiddelde tempo 45 min cardio die ik eerst deed. Echter heeft mijn crosstrainer het wel begeven :(
  Gelukkig heb ik ook een abo bij de sportschool.

 7. Fitnessjunk schreef:

  Helemaal goed Giedo! En? bevalt High Intensity Interval Training een beetje? Best wennen hiit…

 8. Giedo schreef:

  Zojuist de tweede hiit training erop zitten op de cross trainer.

  Even een vraag om bevestiging: Ik begin met een warming up. Daarna 30 seconde zo snel mogelijk en op een zeer zware weerstand. Hierna 90 seconden op gemiddeld tempo bij een gemiddelde /lage weerstand. De laatste twee stappen worden herhaalt en uiteindelijk een cooling down. Doe ik het zo goed?

  Groetjes, Giedo

 9. Fabian schreef:

  Mooie site met nuttige info.
  Ik begrijp dat je met hiit bijv 30 sec sprint en dan 60/90 sec rustfase hebt, maar hoe pas je dit toe op dumbells? Houd je het gewicht hetzelfde en versnel je de herhalingen? Of varieer je gewichten juist? Ik zou het nl graag willen toepassing met mijn dumbelltraining..

 10. Fitnessjunk schreef:

  Hallo Sanne, het “afterburn effect” klinkt alsof het de manier is om vet te verbranden. Is het niet? ;) Afterburn effect, een minder officiële term voor EPOC (Excess Post Exercise Oxygen Consumption”, is al enige tijd bekend in de sport wereld. Het komt er op neer, hoe intensiever de training, hoe meer zuurstof het lichaam verbruikt naderhand. Dat betekend een hoger aanhoudende stofwisseling (metabolisme) en dus verbrand het lichaam meer calorieën de gedurende dag.

  Voeding heeft altijd invloed op metabolisme, maar zo ook spiermassa! Een goed evenwicht tussen training, voeding en rust is dus belangrijk. Persoonlijk train ik nooit op een lege maag. Er zijn diëten/trainingsschema’s, waar bewust bepaalde macronutrienten een lange tijd worden onthouden (ook voor het trainen… ), maar dat zijn methoden die erg moeilijk vol te houden zijn. Laat dat maar aan de “vergevorderde” over.

  “Wij” Kunnen gewoon eten voor en na het trainen, afhankelijk van je doel uiteraard. Gaat het om puur vetverbranden, vermijd dan geraffineerde koolhydraten! Met behoud van spiermassa, kan een suikerhoudend drankje voor en na het trainen dus geen kwaad ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.