Fitness programma’s voor vrouwen

Welkom op de hoofdpagina ‘Fitness Schema’s Voor Vrouwen’. De Training programma’s die je hier vindt zijn speciaal ontworpen voor vrouwen. De fitness programma’s richten zich vooral op de vet verbranding en sommige daarvan zullen de nadruk leggen op de benen en billen. Ga naar één van de hier onder staande fitness programma’s voor vrouwen die je aanspreekt, om de volledige details te bekijken. De programma’s worden toegelicht met training notities, oefeningen instructies en tips om je training workout te maximaliseren. We plaatsen regelmatig nieuwe artikelen en fitness schema’s, dus voeg de site toe aan je favorieten. Handig om even te kijken of er update’s zijn. Veel succes met het volgen van een fitness programma! De focus ligt op het ‘Vrouwelijk lichaam’. Let op, je wordt erg droog, je benen en billen komen volledig tot hun recht!

Vet verbranden3 Dagen full body

Een programma om droog te trainen en je spieren te verstevigen. Als je gaat voor definitie en vorm. Werkt perfect in combinatie met cardio training.

Vet verbranden4 daagse split voor vrouwen

Een programma om spieren op te bouwen. Doe er een uitgebalanceerd voedingspatroon en wat cardio bij, als je de mannen van je af wilt slaan!

15 Reacties

 1. Fitnessjunk zegt:

  Hallo Niesse, een strakke buik (strak lichaam) houdt in een laag vetpercentage. Plaatselijk vet verbranden b.v rondom de buik, is onmogelijk! Ook niet door veel buikspier oefeningen te doen. Advies: Een goed voedingsschema!

 2. Fitnessjunk zegt:

  Hoi Aylin. Heel simpel. Niet iedereen is even sterk. Kilo’s kunnen onmogelijk worden aangegeven. Het gaat ook niet om het gewicht, maar om ‘overload’. De basis van krachttraining berust op de zogenaamde overbelasting (overload). Zie art. De verschillende intensiveringstechnieken. Bij een setje, moeten de laatste 1 a 2 herhalingen echt heel moeilijk gaan. Dat noem je ook wel, tot muscle failure / spierfalen. Hoe strek jij bent weet ik niet, dat weet alleen jij…

 3. Femke zegt:

  Hi Fitnessjunk,

  Ik ben zelf voor mijn lengte erg licht, volgens jou site 2,3 kilo ondergewicht zelfs maar dit is met eten niet erbij te krijgen. Ik zou het graag in combinatie met spieren opbouwen willen proberen, wat kan ik dan het beste doen qua training en voeding?

  Groetjes Femke

 4. Niesse zegt:

  Hallo,
  Ik ben nu ongeveer al 4 maanden aan het trainen, maar zonder schema ofzo, en ik denk dat het niet veel resulaat oplevert omdat ik 3 keer in de week altijd dezelfde oefeningen doe. Daarom wil ik graag een schema hebben, mijn doel is eigenlijk om een strak lichaam te hebben, vooral mijn buik wil ik strak hebben. Kan iemand mij helpen aub?

 5. aylin zegt:

  heb een vraagje ga beginnen met de 3 dgn vrouwen full body programma en de dagen dat ik t programma niet volg sochtends 1 uur cardio voordat ik naar mn werk ga..nu hebben ze dat wel mooi aangegeven,maar alle gewichtsoefeingen wordt geen kilo aangegeven hoezwaar t moet zijn..dan weet ik eigenlijk nog niks??

 6. Fitnessjunk zegt:

  Hoi Sara, gewoon de full body schema en hierna +/- 20 tot 30 min cardio of naast het schema ( +/- 2 dagen dat je geen kracht doet) cardio tot 40 min cardio. Het beste is om cardiovasculaire sessies niet op krachttraining dagen te doen. Als je voeding in orde is, moet dit meer dan voldoende zijn. Voeding is de sleutel tot succes! Vriendelijke groet

 7. Sara zegt:

  Hallo,

  Ik wil graag vet verbranden, maar dan zo veel mogelijk spieren behouden voor een strak lichaam. Ik fitness al 4x per week waar ik wat cardio en kracht doe maar niet via een schema. Kan ik een full body droogtrain schema combineren door hierna nog de oefeningen te doen van het cardio gevorderde schema? Of is het beter om alleen het cardio schema aan te houden?

 8. Fitnessjunk zegt:

  Hallo Sec, dit is iets wat je moet bespreken met je verloskundige en/of huisarts. Wij adviseren niet bij blessures e.d. Gefeliciteerd met je zwangerschap! Laat even weten wat je is geadviseerd, ben benieuwd. Groetjes

 9. Sec zegt:

  Dag Fitnessjunk,

  Ik was begonnen met de fullbody schema, wat mij erg goed beviel. Nu ben ik 2 maanden zwanger…

  Heb begrepen dat bepaalde oefeningen niet goed zijn als je zwanger bent, en ik wil graag blijven trainen.

  Helaas hebben ze bij mij op de sportschool ook niet veel kennis over workouts voor zwangeren… Heb jij misschien tips of een goede fullbody workout toegespits op zwangeren?

 10. Fitnessjunk zegt:

  Hoi Loulou, bij de schema’s staan dagen vermeld. Bestaat er zoiets als beste trainingsdagen dan? ;) Een goede indeling bedoel je wellicht. Groetjes

  O sorry, las te snel. Uhm tja, goed punt. Je hebt voldoende rust nodig om te groeien. Is het kickboxen erg intensief en hoe lang duurt de training?

 11. Loulou zegt:

  HI Fitnessjunk,

  Dank voor je reactie! Klinkt erg filosofisch.. ;-)

  Zou je svp nog kunnen aangeven wat de beste trainingsdagen zijn? :-)

  Groetjes,
  Loulou

 12. Fitnessjunk zegt:

  Hallo Loulou, bodybuilding is gericht op spierhypertrofie (om het lichaam te verfraaien) en (puur) krachttraining om sterk te worden. Krachttraining wordt gebruikt om een bepaald doel te bereiken. Dat kan ook afvallen zijn. Puur krachttraining en puur bodybuilding is qua krachttraining methodiek niet met elkaar te vergelijken, maar is wel nauw met elkaar verbonden. Groeten.

 13. loulou zegt:

  Ik heb twee vragen:
  Wat is het verschil tussen krachttraining en bodybuilding.

  Ik wil eindelijk eens van mijn babyvet af en wil dit er af gaan krijgen dvm van een goed trainingsprogramma en gezond eten.
  Ik doe nu 3x per week aan kickboksen (ma, wo en vrij). Aangezien je tussendoor je spieren moet laten herstellen, vraag ik me af wat voor mij de beste dagen zijn om te trainen.

 14. Fitnessjunk zegt:

  Het is voor zowel vrouwen als mannen belangrijk om gezond te eten. Inderdaad moet je weten wat je dagelijks energie behoefte is, zodat je niet te veel kcal binnen krijgt. Je kunt gezond eten, maar als boven je energie behoefte komt, wordt het overschot opgeslagen. En je kunt natuurlijk al raden wat er dan gebeurd.

 15. Sasha zegt:

  Ik denk dat het voor vrouwen juist ook erg belangrijk is om goed en gezond te eten. Gewoon echt dagelijks calorien tellen wat je binnenkrijgt en wat je verbrand.