Fitness oefeningen bilspieren (m. gluteus maximus)


Hier vind je een breed scala van verschillende soorten fitness oefeningen voor de bilspieren, variërend met behulp van machines, vrije gewichten tot gebruik van het eigen lichaamsgewicht. Dit zijn basisoefeningen om een je bilspieren te ontwikkelen. Je kunt iedere bilspier training andere oefeningen kiezen voor de afwisseling en om gewenning te voorkomen. Ook kun je de spier, door gevarieerd te belasten, completer ontwikkelen.
Instructie: Glute Kickback
Doelgerichte Spier: Gluteus Maximus
Type Materiaal: Fitness Bank
Instructie: Butt lift (bridge)
Doelgerichte Spier: Gluteus Maximus
Type Materiaal: Lichaam
Instructie: Barbell glute bridge
Doelgerichte Spier: Gluteus Maximus
Type Materiaal: Lange Halter
Instructie: Flutter kicks
Doelgerichte Spier: Gluteus Maximus
Type Materiaal: Fitness Bank
Instructie: One-legged Cable Kickback
Doelgerichte Spier: Gluteus Maximus
Type Materiaal: Kabel
Kneeling Squat
Instructie: Kneeling Squat
Doelgerichte Spier: Gluteus Maximus
Type Materiaal: Barbell

Op esthetisch vlak is de rol van de bilspieren uniek. Waar gespierde armen imponeren, trekken fraai billen de aandacht van het andere geslacht. Vrouwen zullen zich concentreren op de vorm hun billen, om ze mooi te welven maar ook om ze steviger te maken. Ook steeds meer mannen gaan het esthetische van hun bilspieren zien en streven naar steviger billen. Billen mogen niet alleen ronder worden, maar ook de definitie en contouren mogen verbeterd worden, vergelijkbaar met de doelen voor buikspieren. Onze bilspieren zijn de grootste spieren in het lichaam, waardoor de billen op nummer één staan op het gebied waar je op moet concentreren als je een sterker en slanker onderlichaam wilt.

Spieranatomie Van De Bilspieren

De samenstelling van de bilspieren bestaat uit drie spieren: gluteus maximus, gluteus medius en gluteus minimus. De gluteus maximus is het grootste van de drie bilspieren en het meest opvallende van de drie. De medius en minimus zijn niet zo zichtbaar. Beiden bevinden zich rond de darmbeen, het grote benige deel van het bekken.

De drie bilspieren maken het mogelijk, de dij naar de zijkant van het lichaam te bewegen en het naar achter waart heffen van de been. Lees meer, over spier anatomie van de bilspieren. Sterke billen helpen bij de meeste explosieve, krachtige activiteiten, zoals hardlopen, gewichtheffen, basketbal en zelfs bij het wandelen.

Tips Voor Het Trainen Van De Bilspieren

De billen, bilspieren zijn een lastige spiergroep om te isoleren, maar het geheim achter het succes van het verkrijgen van mooie ronde billen in elke bil-specifieke oefening, is het leren knijpen van de bilspieren. Het is niet alleen de beweging van een oefening correct uitvoeren, maar je goed concentreren op je bilspieren tijdens de uitvoering. Dat geldt eigenlijk voor elk fitness oefening!

Oefeningen Die De Bilspieren Max. Stimuleren

Wees niet bang een mix van zowel zware als lichte gewichten te nemen met zowel hoge als lage herhalingen. Door deze combinatie zal je maat opbouwen, waardoor definitie en contouren lijvige omvang voorkomen.

Voor de dames onder ons, wees niet bang om complexe oefeningen in je training te gooien. Denk aan:

Deze oefeningen mogen gerust tot koningen van de oefeningen worden genoemd, als het gaat om stimulatie van de bilspieren.

Let Op Bij Complexe (bilspier) Oefeningen

Het is belangrijk dat je bij het doen van bilspier oefeningen, de beweging goed uitvoert. Doe je dat niet, haal je niet het maximale uit de training en zal je minder snel resultaat boeken. Om mooi gevormde billen te creëren, moet je de oefeningen technisch goed uitvoeren. Ook verklein je zo de kans op blessures. Het is niet makkelijk om slechte gewoontes af te leren. Het leren om bilspier oefeningen technisch goed uit te voeren, wordt dus wordt vanaf dag één sterk aanbevolen. En onthoudt het volgende: Techniek gaat altijd boven het aantal gewicht dat je “tilt”. Kun je door het gewicht een oefening niet meer correct uitvoeren, train je dus te zwaar.

Elke oefening die de bilspieren betreft (met inbegrip van cardio-en krachttraining), zal een grote bijdrage leveren aan het totaal verliezen aan lichaamsvet. Logisch, want het is de grootste spier van het menselijk lichaam. Het uitvoeren van bilspier oefeningen zal niet “direct” per se vet verbranden, maar zal uiteindelijk een grote bijdragen leveren aan, het totaal aan calorie verbranden. En dat is uiteindelijk hoe je ongewenst gewicht verliest.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.