Menu sport psychologie, mentaal en motivatie

Men tracht door middel van krachttraining en een uitgebalanceerd voedingspatroon, spieren te ontwikkelen om zodoende het ‘lichaam’ te kunnen ‘bouwen ’ tot in esthetische perfectie. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Bodybuilding een top sport. Bodybuilding is zoals het klinkt, een bijna onmogelijk opgave. Het is een doel wat grote prestaties vergt bepaald door fysiek, technische en mentale factoren. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk lees verder

met elkaar verbonden. Het is een feit, wetenschappelijk bewezen dat bewuste mentale beïnvloeding positief bijdraagt bij het halen van prestaties. Bekende mentale factoren die invloed kunnen hebben op de prestatie zijn bijvoorbeeld: zelfvertrouwen, motivatie, concentratie, doorzettingsvermogen, mentale weerbaarheid, omgaan met tegenslagen. Er zijn een aantal mentale technieken die je kunt in zetten om de bovengenoemde factoren te beïnvloeden. De meeste van deze technieken zijn onder te brengen in vier hoofdgroepen: doelen stellen, ontspanning, verbeelding (imagery) en gedachtecontrole.

“The purpose of life is to grow.”
verberg intro

mental-imageryDe effecten van ‘Mental Imagery’ op sport prestaties

Mentale beeldvorming ook wel visualisatie mentale repetitie genoemd. Een mentaal beeld is een innerlijk beeld van objecten of mensen of handelingen dat vrijwillig kan worden opgeroepen en bewerkt. Bijvoorbeeld, als er een actie wordt ingebeeld (visualiseren), zoals het uitvoeren van bankdrukken, zonder dat de handeling fysiek in de praktijk wordt uitgevoerd.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.