3 punts huidplooimeting handleiding ( + calculator )

3 punts Mannen
Pectoral (mm)
Abdominal (mm)
Thigh (mm)
Leeftijd
 
Lichaamsdensiteit =
Vetpercentage (BF%) =
3 punts Vrouwen
Triceps (mm)
Suprailiac (mm)
Thigh (mm)
Leeftijd
 
Lichaamsdensiteit =
Vetpercentage (BF%) =

De 3 punts huidplooimeetpunten

4 punts huidplooimeting PectoralPectoral: Een diagonale plooi halverwege de schouder en tepel.
4 punts huidplooimeting abdominalAbdominal: Een verticale plooi circa 1,5 / 2cm. rechts van de navel.
4 punts huidplooimeting SuprailiacSuprailiac:Een verticale plooi aan de bovenzijde van het darmbeen (aan heupzijde).
4 punts huidplooimeting ThighThigh: Een verticale plooi aan de voorzijde van de dij, halverwege de knie en heup.
4 punts huidplooimeting TricepsTriceps: Een verticale plooi aan de achterzijde van de bovenarm, halverwege de schouder en elleboog.

Het deskundig gebruiken van de caliper

Voorafgaand aan de huidplooimetingen dienen de volgende aanbevelingen in acht te worden genomen, om zo de meest accurate resultaten te behalen. Stel jezelf in staat de caliper meerdere malen uit te proberen. Neem diverse malen metingen op verschillende huidplooimeetpunten en vergelijk de uitkomsten en controleer hoe consistent deze zijn. Zorg dat je bekend bent met de juiste plaatsen waar de huidplooi gemeten dient te worden. Wanneer je meermalen over tijd meet, zorg ervoor dat de metingen worden gedaan op een gelijk tijdstip. Het beste is vroeg in de morgen. Metingen dienen niet direct na inspanning te worden gedaan. De vochtverplaatsing naar de huid zal de huidplooi vergroten. Alle metingen moeten aan de rechterzijde van het lichaam worden gedaan, direct op de huid (niet door de kleding).

De correcte werkwijze van huidplooimetingen

Alle metingen dienen genomen te worden aan de rechterzijde van het lichaam in staande positie. Lokaliseer elk van de meetpunten. Grijp stevig een plooi tussen duim en wijsvinger. Trek de plooi weg van het spierweefsel. De Caliper dient loodrecht ten opzichte van de plooi te worden gehouden.

7 punts huidplooimeting

De Caliper kan met de duim (op het geribbelde deel) worden geopend. Plaats de Caliper circa 1 cm onder de vingergreep. Sluit de Caliper langzaam om de huidplooi. Laat de duim los zodat de volledige spanning van de Caliper zich op de huidplooi begeeft. Lees de Caliper af, neem hierbij de dichtstbijzijnde ½ mm. Wacht met aflezen echter wel 1 a 2 seconden nadat je de duim hebt losgelaten van de Caliper. Heropen de Caliper en verwijder deze van de huidplooi. Elk punt dient driemaal te worden gemeten. Hierbij dien je de Caliper wel van de huidplooi af te halen en de meting in zijn geheel opnieuw uit te voeren. Het gemiddelde van de twee meest overeenkomende metingen wordt als resultaat van de meting gebruikt.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.